- Autor: Petrusa86
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Krůtí prsa bez kůže (syrová) | 200 | 
| Rajčata sušená | 15 | 
| Česnek | 5 | 
| Olej olivový | 10 | 
| Chřest | 60 | 
| Cibulka jarní | 20 | 
| Mozzarella Light | 125 | 
| Brambory (syrové) | 300 | 
Dochucovadla:
Rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 3302 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 82, 
                                                        Tuky (g): 24, 
                                                        Sacharidy (g): 60,
                                                        SAFA (g): 10,
                                                        Cukry (g): 10,
                                                        Vláknina (g): 9,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1651 kJ
Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Krůtí prso omyjeme a osušíme. Ostrým špičatým nožem v něm vytvoříme otvor pro plnění. Na oleji orestujeme česnek a jarní cibulku (na dvě porce 0,5 ks), přidáme chřest pokrájený na kolečka (na dvě porce 1,5 stonku), sušená rajčata (na dvě porce 1 ks) a rozmarýn. Vše dusíme pod pokličkou zhruba 10 minut - dokud chřest není na skus. Jakmile směs vychladne, opepřeme ji čerstvě mletým pepřem a natrháme do ní kousky mozzarelly. Takto vzniklou směsí plníme krůtí prso. Naplněné prso vložíme do zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 35-45 minut. Jako příloha jsou vhodné brambory ve slupce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









