- Autor: antoninpetras
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Rajčata konzervovaná | 425 |
Rajský protlak | 70 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Paprika bílá | 400 |
Vejce celé (syrové) | 60 |
Cibule | 150 |
Celer bulva | 80 |
Česnek | 17 |
Vepřové mleté průměr (syrové) | 200 |
Hovězí mleté průměr (syrové) | 300 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česnek, mletá sl. paprika (cca 5g), skořice, muškátový ořech.
Energetická hodnota celkem: 7654 kJ
Bílkoviny (g): 114,
Tuky (g): 102,
Sacharidy (g): 111,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 74,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1914 kJ
Bílkoviny (g): 28.5, Tuky (g): 25.5, Sacharidy (g): 27.8, SAFA (g): 11, Cukry (g): 18.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso, vejce, rýži, strouhanku, sůl, pepř a česnek smíchat a směsí naplnit 4 velké ostré bílé slovenské papriky. Do pekáče přijde základ z posekané slaniny, cibule a celeru. Na ně naplněné papriky a pečeme na 170°C 30 minut. Pravidelně otáčíme, aby se z jedné strany nespálily. Po upečení vyjmeme papriky a základ v hrnci restujeme, dokud se neodpaří všechna voda. Přidáme mouku, mletou papriku, zarestujeme protlak a podlijeme rajčaty a vodou (cca 600ml. Přivedeme k varu, přidáme jednu lžíci citronové šťáv a cukr podle chuti. Stáhneme z ohně, rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme špetkou skořice a muškátového ořechu. Vrátíme papriky do omáčky a necháme na minimu prohřát. Podáváme nejlépe s kvalitní těstovinou.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.