TOPlist
Sledujte nás:

Pečené plněné papriky v rajské

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, česnek, mletá sl. paprika (cca 5g), skořice, muškátový ořech.

Energetická hodnota celkem: 7654 kJ

Bílkoviny (g): 114, Tuky (g): 102, Sacharidy (g): 111, SAFA (g): 44, Cukry (g): 74, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1914 kJ

Bílkoviny (g): 28.5, Tuky (g): 25.5, Sacharidy (g): 27.8, SAFA (g): 11, Cukry (g): 18.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Maso, vejce, rýži, strouhanku, sůl, pepř a česnek smíchat a směsí naplnit 4 velké ostré bílé slovenské papriky. Do pekáče přijde základ z posekané slaniny, cibule a celeru. Na ně naplněné papriky a pečeme na 170°C 30 minut. Pravidelně otáčíme, aby se z jedné strany nespálily. Po upečení vyjmeme papriky a základ v hrnci restujeme, dokud se neodpaří všechna voda. Přidáme mouku, mletou papriku, zarestujeme protlak a podlijeme rajčaty a vodou (cca 600ml. Přivedeme k varu, přidáme jednu lžíci citronové šťáv a cukr podle chuti. Stáhneme z ohně, rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme špetkou skořice a muškátového ořechu. Vrátíme papriky do omáčky a necháme na minimu prohřát. Podáváme nejlépe s kvalitní těstovinou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři