- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 4.00
Salát je vhodný jako lehký oběd nebo večeře.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Knäckebrot Wasa delikatess | 80 |
| Tuňák ve vlastní šťávě | 320 |
| Olej olivový | 20 |
| Fazolky | 200 |
| Okurka salátová | 200 |
| Rajčata | 180 |
| Cibule šalotka | 40 |
| Olivy černé | 50 |
| Vejce celé (syrové) | 220 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citrónová šťáva, nasekaná plocholistá petržel, oregano
Energetická hodnota celkem: 5406 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1352 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Zeleninu pokrájíme na středně velké kousky, smícháme s olivami a zálivkou připravenou z olivového oleje, citrónové šťávy, koření (možno přidat také balsamico). Každou porci ozdobíme jedním pokrájeným vejcem a tuňákem. Podáváme smíchané s nalámanými knäckebroty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






