- Autor: Pernella
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Sójová omáčka | 5 | 
| Kuřecí vývar (čistý) | 100 | 
| Kukuřice mražená | 80 | 
| Paprika červená | 100 | 
| Kokosové mléko | 100 | 
| Kari pasta červená | 5 | 
| Cibulka jarní | 50 | 
| Olej slunečnicový | 5 | 
| Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 240 | 
Dochucovadla:
koriandr, limetová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2707 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 63, 
                                                        Tuky (g): 29, 
                                                        Sacharidy (g): 32,
                                                        SAFA (g): 19,
                                                        Cukry (g): 13,
                                                        Vláknina (g): 6,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1354 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Ve velké pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání na něm opečte jarní cibulku a kari pastu. Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přilijte kokosové mléko, horký vývar (množství upravte podle toho, jak husté kari máte rádi) a sojovou omáčku. Přimíchejte zeleninu a ještě 3–5 minut prohřívejte, podle potřeby přilijte vodu či další vývar. Před podáváním posypte koriandrem a dochuťte limetovou śťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









