TOPlist


Červené fazole s uzeným a zeleninou 420 g

  • Autor: nada
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rýže Basmati (v suchém stavu)120
Fazole (v suchém stavu)150
Cibule150
Pórek150
Paprika bílá150
Olej olivový10
Uzená krkovice200
Voda400
Sůl3

Energetická hodnota celkem: 6485 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 208 SAFA (g): 14 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 2162 kJ

Bílkoviny (g): 25.7, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 69.3 SAFA (g): 4.7 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 10.7 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

Špetka chilli, pepře, tymiánu, lžička octa, sůl

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc do 400 ml vody. Nakrájíme na kostičky uzené a vaříme je s fazolemi doměkka (asi 2 hod.). Občas fazole promícháme a v případě potřeby přidáme trochu vody. Zvlášť na oleji lehce orestujeme zeleninu, přidáme k ní sůl a koření, smícháme s fazolemi a uzeným a povaříme do změknutí zeleniny (asi 15 min.). Uzené můžeme nahradit pálivou klobásou, kterou vložíme až k zelenině a uvařeným fazolím. V receptu použijeme červenou cibuli nebo šalotku. Když si celkové ingredience rozdělíme na 3 porce, můžeme si jako přílohu přidat 1/3 varného sáčku rýže a docílíme plnohodnotných bílkovin.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma