- Autor: HankaCh
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata konzervovaná | 400 |
Rajčata | 200 |
Kokosové mléko | 400 |
Cizrna uvařená (nesolená) | 500 |
Cibule | 300 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř garam masala, koriandr, kurkuma nebo je možné dochutit jen pořádnou dávkou kari
Energetická hodnota celkem: 8071 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 200,
SAFA (g): 69,
Cukry (g): 75,
Vláknina (g): 55,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1345 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 16.2, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 11.5, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 9.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji orestujeme na tenké plátky nakrájenou cibuli, když se lehce osolí, krásně při mírném opékání zesládne, přidáme stroužek česneku, koření a necháme rozvonět, poté drcená rajčata, uvařenou cizrnu, sůl, pepř, chvíli provaříme, nakonec kokosové mléko a necháme chvíli zhoustnout úplně nakonec přidáme jen prohřát pokrájená rajčata (opět lepší by byly cherry). Výborné to je s jasmínovou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.