- Autor: bohuminska
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna uvařená (nesolená) | 200 |
Ředkev | 200 |
Rajčata konzervovaná | 200 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Voda | 750 |
Dochucovadla:
římský kmín, kurkuma, koriandr, chilli.
Energetická hodnota celkem: 2037 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 67,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 509 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 16.8, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Římský kmín a koriandr roztlučte v hmoždíři a smíchejte s kurkumou. Ve středně velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olej a pár vteřin opékejte kořenicí směs, aby se rozvoněla. Vsypte ředkev,nakrájenou na kostky a za stálého míchání minutu opékejte. Přidejte ostatní přísady kromě zelené nati petrželky, přilijte 750ml vody a přiveďte k mírnému varu. Vařte 10–15 minut, aby ředkev změkla. Ochutnejte, popřípadě dosolte.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.