TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Fazolová pomazánka se salzou

Zpět
  • Autor: Margharetka
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, 2 lžíce limetkové šťávy, půl lžičky mletého římského kmínu, 2 lžíce plocholisté petržele, tahini pastu 1 a půl lžíce

Energetická hodnota celkem: 1393 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 1, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 697 kJ

Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Použijte propláchnuté fazole z plechovky nebo si namočte svoje fazole přes noc a uvařte si je. Mě se osvědčilo před vařením vodu z namočených fazolí slít a fazole ještě propláchnout čistou vodou. Potom, ještě teplé fazole, mixuji tyčovým mixérem, abych z fazolí "vyhnala" co nejvíce plynů : ) Nechte rozmixované fazole vychladnout. Pokud nemáte kupovanou salsu, tak si na pánvi na lžičce olivového oleje orestujte 1 malou na drobno nakrájenou cibuli a 2 rajčata. Pokud chcete, vyndejte semínka, já si je tam nechávám. Okořeňte solí a mletým zázvorem. Potom přidejte petrželku, salsu, tahini a česnek. Vše rozmixujte do hladka. Okořeňte solí a pepřem, pokud je pomazánka příliš hustá, zřeďte jí lžící vody. Pomazánku můžete vyzkoušet i z jiných druhů fazolí nebo luštěnin. Nebojte se experimentovat.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři