- Autor: martashi
 - Doba přípravy (min.): 45
 - Uživatelský recept
 - Porce: 4.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Bramborová kaše (s máslem, nesolená) | 500 | 
| Mouka pšeničná hladká | 100 | 
| Cizrnová mouka | 100 | 
| Sýr polotučný polotvrdý 30% průměr | 150 | 
| Olej řepkový | 10 | 
Dochucovadla:
sůl,pepř,kmín mletý, bylinky podle chuti,
Energetická hodnota celkem: 6781 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 79, 
                                                        Tuky (g): 55, 
                                                        Sacharidy (g): 198,
                                                        SAFA (g): 26,
                                                        Cukry (g): 26,
                                                        Vláknina (g): 22,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1695 kJ
Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 49.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Bramborovou kaši smícháme s moukou a strouhaným sýrem,osolíme, opepříme, okmínujeme. Z těsta utvoříme kuličky, které vmáčkneme do vymazaných vysypaných formiček na mufiny a dotvoříme do tvaru košíčku, můžeme potřít olejem, ale nemusíme. Upečeme do růžova ( 180°C asi 20´). Upečené můžeme plnit masovou, zeleninovou nebo houbovou směsí a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






