TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Sekaná z čočky

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka, muškátový oříšek

Energetická hodnota celkem: 6324 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 68, Sacharidy (g): 142, SAFA (g): 15, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 316 kJ

Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 7.1, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Čočka se nechá namočit, pak se scedí a propláchne vodou. Na oleji se orestuje cibule, přidá se čočka a zalije vodou a uvaří se doměkka. Pak se scedí a polovina čočky se rozmixuje, polovina ponechá. Do směsi se přidají 2 vejce, majoránka, sůl, pepř, trochu muškátového oříšku a česnek. Zamíchá se, přidá asi 50 g nastrouhaného tvrdého sýra. Zamíchá se a podle potřeby se přidá strouhanka a trochu hladké/luštěninové mouky, aby směs zhoustla. Ze směsi se připraví šiška. Na pekáč se dá olivový olej a vloží se potřená šiška. Peče se cca půl hodiny při 180 st. C. Jako příloha se hodí zeleninový salát a/nebo brambory. Dobrou chuť.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 07. 2017 07:05
Úplně jste mě navnadily, co během týdne uvařím, díky za inspiraci :-)
22. 07. 2017 10:07
Díky za tip. Z pohanky moc jídel nedělám, vyzkouším to také.
22. 07. 2017 07:00
Také dělám čočkovou sekanou je výborná. Zkus dát místo čočky pohanku, je to moc dobré :-)

Naši partneři