- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočková mouka | 10 |
Strouhanka průměr | 15 |
Eidam 20% | 50 |
Česnek | 20 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Cibule | 150 |
Olej olivový | 50 |
Čočka velkozrnná uvařená (nesolená) | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 6324 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 68,
Sacharidy (g): 142,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 316 kJ
Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 7.1, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Čočka se nechá namočit, pak se scedí a propláchne vodou. Na oleji se orestuje cibule, přidá se čočka a zalije vodou a uvaří se doměkka. Pak se scedí a polovina čočky se rozmixuje, polovina ponechá. Do směsi se přidají 2 vejce, majoránka, sůl, pepř, trochu muškátového oříšku a česnek. Zamíchá se, přidá asi 50 g nastrouhaného tvrdého sýra. Zamíchá se a podle potřeby se přidá strouhanka a trochu hladké/luštěninové mouky, aby směs zhoustla. Ze směsi se připraví šiška. Na pekáč se dá olivový olej a vloží se potřená šiška. Peče se cca půl hodiny při 180 st. C. Jako příloha se hodí zeleninový salát a/nebo brambory. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.