TOPlist


Vánoční špičky ze zavařeniny, vloček a šmakounu

  • Uživatelský recept
  • Autor: Macatice
  • Porce: 50.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Flora Gold50
Džem průměr100
Vločky ovesné140
Kakao Holandské (v suchém stavu)10
Vejce celé (syrové)55
Rum20
Piškoty tradiční120
Čokoláda na vaření průměr100
Mandle (nesolené)25
Šmakoun švestka se skořicí55

Energetická hodnota celkem: 9888 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 97, Sacharidy (g): 306 SAFA (g): 33 Cukry (g): 156 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 198 kJ

Bílkoviny (g): 1.2, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 6.1 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 3.1 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Tuk utřeme s jahodovým nebo meruňkovým džemem, případně povidly nebo jinou hustší zavařeninou, po troškách vmícháme 1 vejce a rozemleté ovesné vločky smíchané s kakaem. Přidáme cca 2 lžíce rumu, aby hmota byla přiměřeně hustá. Na jemném struhale přistrouháme půlku "salámku" (nebo jedno kolečko) šmakounu s ovocnou příchuí (švestka, meruňka...). Na kulaté dětské piškoty sázíme malou lžíčkou špičky, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou mandle. Uvedené množství vychází na cca 50 kousků. Šmakounu bylo 55 g - čtvrtina akčního balení "+10 % zdrma", normálně to bude 50 g. Šmakoun není nutný, originální recept je bez něj. Originální recept je z másla a 150 g kakaoých sušenek - ty byly nahrazeny 140 g vloček a 10 g kakaa = bez přidaného cukru, zato s vláninou navíc :-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

16. 12. 2017 21:04

martashi

Z toho by šla udělat vosí hnízda, rozhodně vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma