- Autor: TerezaBrauner
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 800 |
Česnek | 15 |
Chléb žitný celozrnný průměr | 100 |
Smetana na vaření 12% | 30 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 25 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2947 kJ
Bílkoviny (g): 47,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 101,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 737 kJ
Bílkoviny (g): 11.8, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 25.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Povaříme dvě brokolice, uvařené rozmixujeme. Postupně ředíme vývarem z brokolice, osolíme, opepříme. přidáme česnek. Servírujeme jemně zalité smetanou s krutony z celozrného chleba pečenými na sucho. Posypeme slunečnicovými semínky. (fotografie zdroj: můj instagramový profil https://www.instagram.com/tereza.brauner/?hl=cs)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.