- Autor: Hanka98
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna (v suchém stavu) | 250 |
Kuřecí vývar (čistý) | 1000 |
Česnek | 8 |
Olej řepkový | 15 |
Cibule | 80 |
Dochucovadla:
Sůl, majoránka
Energetická hodnota celkem: 5368 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1342 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 10.3, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Cizrnu necháme přes noc namočenou. Ráno slijeme vodu a přidáme cizrnu na cibulový základ (na oleji osmaženou cibuli), zalijeme kuřecím vývarem a vaříme do změknutí. Odeberme část cizrny a zbytek rozmixujeme. Do polévky vložíme odebranou část, osolíme, přidáme česnek a majoránku. Podáváme s krutóny z opečeného chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.