TOPlist


Zapečená červená paprika s mletým masem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Terys66
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí mleté průměr (syrové)500
Cibule200
Mrkev200
Olej olivový20
Česnek50
Rajský protlak80
Rajčata konzervovaná400
Paprika červená900
Pecorino Romano60

Energetická hodnota celkem: 9361 kJ

Bílkoviny (g): 132, Tuky (g): 131, Sacharidy (g): 133 SAFA (g): 58 Cukry (g): 88 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1560 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 21.8, Sacharidy (g): 22.2 SAFA (g): 9.7 Cukry (g): 14.7 Vláknina (g): 5.7 Sůl (g): 0.7


Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián, mletý rozmarýn, medvědí česnek

Postup přípravy

Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme česnek a mrkev, poté mleté maso, které ochutíme. Zalijeme konzervou krájených rajčat a rajčatovým protlakem, zredukujeme šťávu. Papriky omyjeme, rozkrojíme na půl a vydlabeme a očistíme od semínek. Lodičky přendáme do zapékací misky, do lodiček napěchujeme hotovou masovou směs, posypeme sýrem a dáme do trouby předehřáté na 200°C a pod alobalem pečeme cca hodinku, pak sundáme alobal a necháme rozpéct sýr. Já osobně podávám ve špagetovém hnízdečku s medvědím česnekem. Vzhledem k tomu, že masové směsi je poměrně hodně, minimálně polovina mi vždy zůstane, tu si uschovám a použiji na další jídla např směs na těstoviny.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma