TOPlist


Databáze potravin

Pecorino Romano

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1660 kJ
  • Bílkoviny: 26 g
  • Tuky: 33 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 24 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 4.8 g
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Pecorino je tvrdý sýr z ovčího mléka. Má vysoký obsah tuku a energetickou hodnotu, v malém množství na těstoviny ho můžete občas použít, větší množství však vhodné není.

Náhrada

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku, např. 20% eidam nebo madeland fitness. Dejte však pozor, abyste nezkonzumovali o to větší množství sýra. Někdy je vhodnější použít do pokrmů menší množství tučnějšího sýra, který je chuťově výraznější.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma