TOPlist


Pohanka s hlívou a grilovanou zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: babockaxxx
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Pohanka (v suchém stavu)200
Hlíva ústřičná300
Cibule100
Olej běžný (průměr)18
Mrkev150
Celer řapíkatý100
Řepa červená200
Paprika žlutá 200

Energetická hodnota celkem: 4898 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 191 SAFA (g): 4 Cukry (g): 40 Vláknina (g): 48 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1633 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 63.7 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 13.3 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Kmín, Ratatouille. Složení: Česnek, cibule, bazalka, oregano, kmín, chilli, zázvor, šalvěj, hořčice, paprika sladká, paprika ostrá, sůl(max.45%). Francouzská směs koření, která se používá na dušenou, restovanou a grilovanou zeleninu, houby, vhodná do le

Postup přípravy

Nakrájenou cibulku necháme na rozpálené pánvi zesklovatět, přidáme omytou a nakrájenou hlívu, přidáme mletý kmín a trošku soli a dusíme, až se větší část vody z hlívy odpaří. Propranou pohanku zalijte jeden a půl objemovým násobkem vody a dejte vařit. Var udržujte asi tři minuty. Pak hrnec uzavřete a pohanku nechte asi 15 minut stát. Smíchejte s houbami. Mrkev, celer, červenou řepu a papriku nakrájejte na menší kousky, hoďte na plech s pečícím papírem, promíchejte s olejem, okořeňte podle chuti ( Já používám grilovací směs na zeleninu - Ratatouille, viz dochucovadla) do horké trouby, nejlépe s horkým vzduchem. Upečenou zeleninu můžeme dát jako přílohu, nebo ji smíchat s pohankou. Jak je libo.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma