- Autor: babockaxxx
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka (v suchém stavu) | 200 |
Hlíva ústřičná | 300 |
Cibule | 100 |
Olej běžný (průměr) | 18 |
Mrkev | 150 |
Celer řapíkatý | 100 |
Řepa červená | 200 |
Paprika žlutá | 200 |
Dochucovadla:
Kmín, Ratatouille. Složení: Česnek, cibule, bazalka, oregano, kmín, chilli, zázvor, šalvěj, hořčice, paprika sladká, paprika ostrá, sůl(max.45%). Francouzská směs koření, která se používá na dušenou, restovanou a grilovanou zeleninu, houby, vhodná do le
Energetická hodnota celkem: 4898 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 191,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1633 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 63.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nakrájenou cibulku necháme na rozpálené pánvi zesklovatět, přidáme omytou a nakrájenou hlívu, přidáme mletý kmín a trošku soli a dusíme, až se větší část vody z hlívy odpaří. Propranou pohanku zalijte jeden a půl objemovým násobkem vody a dejte vařit. Var udržujte asi tři minuty. Pak hrnec uzavřete a pohanku nechte asi 15 minut stát. Smíchejte s houbami. Mrkev, celer, červenou řepu a papriku nakrájejte na menší kousky, hoďte na plech s pečícím papírem, promíchejte s olejem, okořeňte podle chuti ( Já používám grilovací směs na zeleninu - Ratatouille, viz dochucovadla) do horké trouby, nejlépe s horkým vzduchem. Upečenou zeleninu můžeme dát jako přílohu, nebo ji smíchat s pohankou. Jak je libo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.