- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Telecí plec (syrová) | 1000 | 
| Vejce celé (syrové) | 220 | 
| Hrášek mražený | 200 | 
| Paprika červená | 200 | 
| Pórek | 100 | 
| Cibule | 100 | 
| Mrkev | 50 | 
| Celer bulva | 50 | 
| Petržel - kořen | 50 | 
| Olej řepkový | 30 | 
| Smetana na vaření 12% | 50 | 
Dochucovadla:
sůl,pepř,bylinky podle chuti,
Energetická hodnota celkem: 8666 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 259, 
                                                        Tuky (g): 90, 
                                                        Sacharidy (g): 62,
                                                        SAFA (g): 41,
                                                        Cukry (g): 31,
                                                        Vláknina (g): 24,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 722 kJ
Bílkoviny (g): 21.6, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 5.2, SAFA (g): 3.4, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Telecí maso si rozklepneme přes folii do plátu, lehce osolíme,opepříme, opaprikujeme.Naplníme směsí z vajec a zeleniny a pevně utáhneme, případně svážeme .Potřeme olejem a pečeme v pekáčku vystlaném cibulí a nastrouhanou kořenovou zeleninou, průběžně podléváme. Po dopečení zeleninu s cibulí rozmixujeme a tím šťávičku zahustíme, zjemníme trochou smetany. Náplň: vejce rozšleháme s trochou mléka a umícháme na pánvi do řídké směsi do které přidáme hrášek,kapii na kostičky, pórek na kostičky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









