TOPlist
Sledujte nás:

Jablečný koláč bez lepku a cukru

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku, hmotnost hotového pokrmu 840 g

Energetická hodnota celkem: 6611 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 243, SAFA (g): 7, Cukry (g): 74, Vláknina (g): 70, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 551 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jablka očistíme a nastrouháme. V míse smícháme namleté bezlepkové vločky (ovesné bezlepkové nebo pohankové), pohankovou mouku, kypřící prášek a skořici. V jiné míse rozmícháme vejce, kefír a čekankový sirup. Promícháme se sypkou směsí a vmícháme jablka, nasekané ořechy a rozinky (rozinky můžeme předem namočit do rumu nebo vody). Těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 03. 2020 20:31
Je třeba myslet i na celiaky. Vypadá to i tak mňamózně.

Naši partneři