- Autor: Hanka Malkova
 - Doba přípravy (min.): 60
 - STOB recept
 - Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 400 | 
| Knäckebrot Wasa original | 88 | 
| Jogurt bílý polotučný průměr | 300 | 
| Sezamová semínka | 16 | 
| Olej řepkový | 32 | 
| Sůl | 2 | 
| Mrkev | 600 | 
| Celer bulva | 600 | 
| Česnek | 2 | 
| Pažitka | 10 | 
Dochucovadla:
sůl, bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 7180 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 134, 
                                                        Tuky (g): 59, 
                                                        Sacharidy (g): 159,
                                                        SAFA (g): 26,
                                                        Cukry (g): 55,
                                                        Vláknina (g): 60,
                                                        Sůl (g): 6
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1795 kJ
Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 39.8, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Kuřecí prsa si nakrájíme na menší nugetky a naložíme do jogurtu (cca 100 g), necháme naložené alespoň hodinu, ale klidně i do druhého dne. Připravíme si zeleninové hranolky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na hranolky. V míse promícháme s olejem a dáme péct do trouby na 200 stupňů cca 15 minut. Vyndáme z trouby a dle chuti osolíme. Knäckebrot nadrtíme (vložíme do sáčku a rozdrtíme například paličkou na maso) a smícháme se sezamem, případně lehce osolíme nebo přidáme sušené bylinky. Připravené nugetky obalujeme v knäckebrotu a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Nugetky z obou stran lehce postříkáme olejem (ideální je olej ve spreji). Dáme péct do trouby na 170 stupňů cca 12 minut a poté ještě dopečeme při 200 stupních cca 3 minuty. Podáváme s jogurtovým dipem, který si připravíme z jogurtu, malého množství česneku a čerstvé nasekané pažitky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






