TOPlist


Vaječná roláda

  • Uživatelský recept
  • Autor: butrflaj
  • Porce: 13.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celé (vařené natvrdo)330
Cibule50
Lečo zeleninové sterilované340
Šunka vepřová průměr200
Knorr Bujón zeleninový (hotový výrobek)10
Majonéza Original (Hellmann´s)30
Voda300
Želatina v prášku (v suchém stavu)20

Energetická hodnota celkem: 4643 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 34 SAFA (g): 18 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 357 kJ

Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 2.6 SAFA (g): 1.4 Cukry (g): 1.9 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Nejprve uvaříme 6 vajec na tvrdo. Nakrájíme na drobno cibuli, šunku, přidáme sterilizovanou zeleninu, 2-3 lžíce majonézy a promícháme. Uvaříme 150ml vody, ve vodě rozmícháme bujón a želatinu. Poté přilijeme buď vodu ze zeleniny anebo čistou vodu (záleží jak kdo má rád kyselé). Vložíme do formy a necháme 2 hod v ledničce ztuhnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma