- Autor: madridacka
 - Doba přípravy (min.): 15
 - Porce: 15.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Hollandia Selský jogurt bílý | 200 | 
| Borůvky | 600 | 
| Kypřící prášek do pečiva | 5 | 
| Vejce celé (syrové) | 110 | 
| Olej olivový | 80 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 180 | 
| Mouka pšeničná polohrubá | 250 | 
| Mouka pšeničná hladká | 120 | 
| Cukr moučka | 80 | 
| Jihočeské máslo 82% | 30 | 
Energetická hodnota celkem: 16229 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 66, 
                                                        Tuky (g): 130, 
                                                        Sacharidy (g): 597,
                                                        SAFA (g): 34,
                                                        Cukry (g): 308,
                                                        Vláknina (g): 32,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1082 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 39.8, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 20.5, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mouku polohrubou, cukr a prášek do pečiva promícháme, přidáme jogurt (nebo mléko), olej a vajíčka a vše promícháme (vařečkou či ponorným mixerem. Naliji na pekáček vyložený pečícím papírem, posypu borůvkami či jiným ovocem a nahoru posypu žmolenkou z másla, práškového cukru a hladké mouky. Tentokrát jsem orientačně vážila, ale jinak 2 kelímky pol. mouky a polovici prdopeče, kelímek cukru, kelímek bílého jogurtu či mléka, půl kelímku oleje a dvě vejce - kelímek vyhodím, suroviny promíchám těsto naliji do pekáčku, jakékoli ovoce a žmolenku od oka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






