TOPlist


Kuřecí závitky se mandlemi sušenými švestkami

  • Uživatelský recept
  • Autor: madridacka
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuře s kůží průměr (syrové bez kostí)500
Mandle (nesolené)20
Rýže dlouhozrnná uvařená (solená)400
Šunka kuřecí prsní výběrová40
Švestky sušené20
Houby sušené průměr20
Olej olivový7
Cibule30

Energetická hodnota celkem: 7981 kJ

Bílkoviny (g): 121, Tuky (g): 95, Sacharidy (g): 144 SAFA (g): 37 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1995 kJ

Bílkoviny (g): 30.3, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 36 SAFA (g): 9.3 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

Sůl, pepř

Postup přípravy

Kuřecí plátky (já měla stehenní řízky, příště použiji prsní) naklepeme, nasolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky nebo slaniny, posypeme mandličkami a na střed položíme sušené švestky. Zavineme jako ptáčky, prudce postupně orestujeme na kapce oleje a dáme dusit do pekáčku (podlijeme vývarem). Podáváme s rýží (já měla rýži ochucenou namočenými sušenými houbami a cibulkou).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma