TOPlist


Celozrnné rohlíky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Ludmilat
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná celozrnná200
Mouka špaldová celozrnná200
Mouka pšeničná hladká50
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)250
Droždí čerstvé lisované30
Cukr bílý (řepný, třtinový)5
Lněné semínko 10
Sezamová semínka10
Hera50

Energetická hodnota celkem: 9089 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 330 SAFA (g): 22 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 37 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 568 kJ

Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 20.6 SAFA (g): 1.4 Cukry (g): 1.4 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

mák, sezam

Postup přípravy

Vytvoříme kvásek, vše zpracujeme v těsto necháme 30 min vykynout, vyválíme kruh, rozdělíme na 16 klínků, sročíme rohlíky a pečeme s vodou v hrnku v troubě při 200-230 10-15 min. Asi záleží hodně na mouce. Použila jsem Špaldovou bílou hladkou J. Vince Původ Maďarsko a celozrnná mouka speciál distributor Natural JH Původ opět Maďarsko Snad to nebyl jednorázový nákup.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma