- Autor: Martin Pavek
 - Doba přípravy (min.): 40
 - STOB recept
 - Porce: 6.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Vejce celé (syrové) | 120 | 
| Brambory vařené (solené) | 500 | 
| Krupice pšeničná jemná | 50 | 
| Strouhanka průměr | 60 | 
| Olej řepkový | 15 | 
| Mouka pšeničná celozrnná | 25 | 
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 4807 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 39, 
                                                        Tuky (g): 30, 
                                                        Sacharidy (g): 171,
                                                        SAFA (g): 12,
                                                        Cukry (g): 9,
                                                        Vláknina (g): 13,
                                                        Sůl (g): 4
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 801 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 28.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme mouku, krupičku, sůl a jedno vejce a vypracujeme v pevné a hladké těsto. Z těsta tvarujeme válečky, které poté obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Takto připravené válečky vyskládáme na plech s pečícím papírem, postříkáme olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů cca 20 min. V troubě můžeme zároveň upéct i zeleninu (například brokolici a květák nebo jinou libovolnou zeleninu). Podávat můžeme jako přílohu k masu nebo jen tak s jogurtovým dipem (připravíme z jogurtu, citronové šťávy, česneku a bylinek).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






