- Autor: ojikova
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 300 |
Kypřící prášek do pečiva | 13 |
Soda | 7 |
Olej olivový | 100 |
Med | 108 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 160 |
Dochucovadla:
1 lžíce citrónová šťáva a kůra z 1/2 citrónu 1 lžička sušeného zázvoru, 1 lžička sody
Energetická hodnota celkem: 11274 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 129,
Sacharidy (g): 305,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 98,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 940 kJ
Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 25.4, SAFA (g): 2, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Recept je z JÍME ZDRAVĚ Troubu předehřejte na 175°C. Mouku prosyjte do větší mísy společně s práškem do pečiva a sodou. Přidejte sušený zázvor. Bílky oddělte od žloutků a žloutky vyšlehejte s citronovou šťávou,kokosovým olejem, medem a mlékem. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a postupně zapracujte do žloutkové směsi. Vše opatrně přimíchejte do mísy k sypkým ingrediencím. Těsto přelijte do koláčové formy vyložené pečícím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 165–175 °C 40 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.