TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Celozrnná švestková bublanina s makovou drobenkou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 16.00

Množství ingrediencí odpovídá menšímu pekáčku.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9357 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 305, SAFA (g): 24, Cukry (g): 117, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 585 kJ

Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 19.1, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

200 g mouky smícháme s kypřícím práškem a 50 g cukru. V jiné míse si promícháme vejce, olej a mléko. Obě směsi promícháme dohromady a vytvoříme lité těsto. V případě potřeby zahustíme moukou nebo naopak zředíme mlékem. Pekáček si vymažeme a vysypeme a vlijeme těsto. Těsto poklademe vypeckovanými přepůlenými švestkami. Drobenku připravíme z vloček, máku, másla, 15 g cukru a 30 g celorznné mouky. Hotovou drobenkou posypeme koláč a pečeme při 170 stupních cca 40 minut. hmotnost hotového koláče: 1010 g

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 10. 2020 20:43
To zkusím,může to být dobré
30. 09. 2020 09:49
Dobrý nápad, přidat mák do drobenky, to vyzkouším:-) Díky za tip!

Naši partneři