TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Teplý salát z obřích fazolí, dýně a lilku

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

fenykl, chilli

Energetická hodnota celkem: 5777 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 206, SAFA (g): 10, Cukry (g): 46, Vláknina (g): 53, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1926 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 68.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 15.3, Vláknina (g): 17.7, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Fazole si den předem namočíme a poté uvaříme doměkka. Můžeme použít velké bílé máslové a červené fazole. Cibuli si nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na řepkovém oleji, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájenou dýni. Osolíme, přidáme semínka fenyklu a chilli (pokud bychom chtěli zvolit jiné dochucení, místo fenyklu lze použít například i rozmarýn nebo provensálské bylinky). Směs lehce podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Poté přidáme na kostky nakrájený lilek a uvařené fazole a ještě cca 10 minut dusíme. Posypeme nadrobenou fetou a podáváme. Hmotnost hotového salátu (bez sýra) cca 1475 g, 1 porce odpovídá cca 490 g salátu + 20 g fety.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři