- Autor: madridacka
 - Doba přípravy (min.): 15
 - Uživatelský recept
 - Porce: 5.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Ocet | 50 | 
| Olej olivový | 15 | 
| Voda | 150 | 
| Cuketa | 750 | 
| Cibule | 150 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř 10 kuliček, nové koření cca 8 kuliček, bobkový list 3, kapary na ozdobení
Energetická hodnota celkem: 1497 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 8, 
                                                        Tuky (g): 16, 
                                                        Sacharidy (g): 51,
                                                        SAFA (g): 2,
                                                        Cukry (g): 24,
                                                        Vláknina (g): 11,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 299 kJ
Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 10.2, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cuketu a cibuli pokrájím na kolečka. Prosolím a nechám cca 1 hod odležet. Vymačkám vodu a narovnám do sklenice. Vodu, ocet, sůl a koření svařím a po vychladnutí zaliji naskládanou cuketu s cibulí. Navrh přidám lžíci olivového oleje. Skladuji v lednici. Konzumovat jsem začala po týdnu 5 - 7, až se vše proleželo. Dnes udělám další pokus s ančovičkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






