TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kroupy s pečenou zeleninou a nakládaným sleděm

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

bylinky dle chuti, pepř, pažitka

Energetická hodnota celkem: 3472 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 115, SAFA (g): 5, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1736 kJ

Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Kroupy uvaříme doměkka. Mrkev a květák očistíme a rozkrájíme. Dle chuti pokapeme olivovým olejem a přidáme libovolné bylinky (například tymián, rozmarýn nebo oregano). Pečeme v troubě na plechu na 180-200 stupňů cca 30 - 45 min, dokud není zelenina měkká. Upečenou zeleninu a uvařené kroupy smícháme, přidáme jogurt, dochutíme pepřem a případně lehce osolíme (sleď je ale dost slaný a chuťově výrazný, tak není třeba jídlo příliš dochucovat). Před podáváním přidáme kousky nakládaného sledě a posypeme jarní cibulkou nebo pažitkou. Servírujeme nejlépe v pokojové teplotě, lze ale i za tepla nebo za studena.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři