TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

zeleninové kari

Zpět
  • Autor: irenavalterova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

římský kmín mletý, černá hořčice, mletý koriandr, garam masala (od každého 1 lžička), kari pasta (2 lžíce)

Energetická hodnota celkem: 5810 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 186, SAFA (g): 58, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 43, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 726 kJ

Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 23.3, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 5.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Mung dal předem namočíme (přes noc). Na oleji osmahneme cibuli, česnek, koření. Přidáme kari pastu, všechnu zeleninu, chvíli restujeme, pak zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme propláchnutý mung dal a vaříme do měkka. Před koncem přidáme kokosové mléko a když je kari moc řídké, zahustíme cizrnovou moukou. Místo mung dalu můžeme použít červenou čočku. 1 porce: 380 g = 730 kJ

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři