- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 85 |
Cizrnová mouka | 30 |
Voda | 1500 |
Kokosové mléko | 165 |
mung dal | 100 |
Brambory (syrové) | 400 |
Květák | 245 |
Brokolice | 270 |
Česnek | 10 |
Cibule | 200 |
Tuk kokosový | 33 |
Dochucovadla:
římský kmín mletý, černá hořčice, mletý koriandr, garam masala (od každého 1 lžička), kari pasta (2 lžíce)
Energetická hodnota celkem: 5810 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 186,
SAFA (g): 58,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 43,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 726 kJ
Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 23.3, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 5.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mung dal předem namočíme (přes noc). Na oleji osmahneme cibuli, česnek, koření. Přidáme kari pastu, všechnu zeleninu, chvíli restujeme, pak zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme propláchnutý mung dal a vaříme do měkka. Před koncem přidáme kokosové mléko a když je kari moc řídké, zahustíme cizrnovou moukou. Místo mung dalu můžeme použít červenou čočku. 1 porce: 380 g = 730 kJ
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.