- Autor: Simarcik
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Kuřecí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 500 |
| Rýže dlouhozrnná natural (v suchém stavu) | 150 |
| Eidam 30% | 150 |
| Rajský protlak | 140 |
| Rajčata konzervovaná | 800 |
| Cibule | 70 |
| Česnek | 10 |
| Olej olivový | 5 |
| Papričky chilli | 4 |
Dochucovadla:
pepř, římský kmín, červená paprika, oregano
Energetická hodnota celkem: 8063 kJ
Bílkoviny (g): 160,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 180,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2016 kJ
Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 6, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
SUROVINY: PAPRIKY • 6 ks paprik • 1 ks cibule • 2 lžíce olivového oleje • 1 ks čerstvá chilli paprička • 2 stroužky česneku • 500 g mletého kuřecího stehenního masa • 1 ks mrkve • 140 g rajčatového protlaku • 1 lžička mletého římského kmínu • 1,5 lžičky mleté sladké papriky • 150 g eidamu 30% • 150 g rýže natural • 1 lžička soli • 1/2 lžičky pepře OMÁČKA • 800 g konzervovaných krájených rajčat • 1 lžička čerstvého oregana (lze použít i sušené) • 2 stroužky česneku • 1 špetka soli a 1 špetka pepře POSTUP: 1. Připravte si všechny suroviny. 2. Nejprve na oleji dozlatova orestujte na kostičky pokrájenou cibuli, mrkev a chilli papričku. Přidejte maso, vařečkou ho rozdělujte na kousky, a když se zatáhne, vmíchejte protlak, prolisovaný nebo nasekaný česnek, mletou papriku, římský kmín, malou lžičku soli a poměrně dost čerstvě mletého pepře. Plechovku od protlaku ještě vypláchněte vodou, nechte chvilku provařit a stáhněte z ohně. 3. Mezitím si stihnete z papriky odkrojit vršek a vyndat semínka. 4. Připravte si omáčku: přímo v pekáčku smíchejte rajčata s trochou soli, čerstvě mletého pepře, oreganem (hrst čerstvého, ale stejně dobře poslouží lžička sušeného) a prolisovaný česnek. 5. Nyní k masu vmíchejte uvařenou rýži, většinu sýra, trochu si nechte na posypání. Pomocí lžíce papriky naplňte a položte do pekáčku s omáčkou. 6. Přiklopte víčky z paprik a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C asi na půl hodiny péct. Když jsou papriky měkké, odklopte víčka, posypejte odloženým sýrem a ještě na chvíli vraťte do trouby. 7. Podávejte jen tak nebo s čerstvým salátem či pečivem a limetou na pokapání. Díky rýži, masu a zelenině máte z paprik kompletní jídlo, ke kterému už není třeba nic přidávat
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






