TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Plněné papriky s kuřecím masem, rýží a sýrem

Zpět
  • Autor: Simarcik
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, římský kmín, červená paprika, oregano

Energetická hodnota celkem: 8063 kJ

Bílkoviny (g): 160, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 180, SAFA (g): 24, Cukry (g): 62, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2016 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 6, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

SUROVINY: PAPRIKY • 6 ks paprik • 1 ks cibule • 2 lžíce olivového oleje • 1 ks čerstvá chilli paprička • 2 stroužky česneku • 500 g mletého kuřecího stehenního masa • 1 ks mrkve • 140 g rajčatového protlaku • 1 lžička mletého římského kmínu • 1,5 lžičky mleté sladké papriky • 150 g eidamu 30% • 150 g rýže natural • 1 lžička soli • 1/2 lžičky pepře OMÁČKA • 800 g konzervovaných krájených rajčat • 1 lžička čerstvého oregana (lze použít i sušené) • 2 stroužky česneku • 1 špetka soli a 1 špetka pepře POSTUP: 1. Připravte si všechny suroviny. 2. Nejprve na oleji dozlatova orestujte na kostičky pokrájenou cibuli, mrkev a chilli papričku. Přidejte maso, vařečkou ho rozdělujte na kousky, a když se zatáhne, vmíchejte protlak, prolisovaný nebo nasekaný česnek, mletou papriku, římský kmín, malou lžičku soli a poměrně dost čerstvě mletého pepře. Plechovku od protlaku ještě vypláchněte vodou, nechte chvilku provařit a stáhněte z ohně. 3. Mezitím si stihnete z papriky odkrojit vršek a vyndat semínka. 4. Připravte si omáčku: přímo v pekáčku smíchejte rajčata s trochou soli, čerstvě mletého pepře, oreganem (hrst čerstvého, ale stejně dobře poslouží lžička sušeného) a prolisovaný česnek. 5. Nyní k masu vmíchejte uvařenou rýži, většinu sýra, trochu si nechte na posypání. Pomocí lžíce papriky naplňte a položte do pekáčku s omáčkou. 6. Přiklopte víčky z paprik a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C asi na půl hodiny péct. Když jsou papriky měkké, odklopte víčka, posypejte odloženým sýrem a ještě na chvíli vraťte do trouby. 7. Podávejte jen tak nebo s čerstvým salátem či pečivem a limetou na pokapání. Díky rýži, masu a zelenině máte z paprik kompletní jídlo, ke kterému už není třeba nic přidávat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři