TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečené kuře s celerovým waldorf salátem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

kurkuma, pepř

Energetická hodnota celkem: 6546 kJ

Bílkoviny (g): 147, Tuky (g): 78, Sacharidy (g): 53, SAFA (g): 27, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1637 kJ

Bílkoviny (g): 36.8, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Kuře omyjeme, očistíme a rozčtvrtíme. Jednotlivé porce kuřete osolíme, posypeme kurkumou a dáme péct. Pečeme přiklopené cca 1 hodinu na 150 stupňů. Na závěr odklopíme a 10 minut dopečeme pod grilem na 200 stupňů. Připravíme si salát. Celer a jablko očistíme a nakrájíme na menší plátky. Dresink připravíme z jogurtu a citronu, mírně dosolíme a opepříme. Do mísy dáme polníček, celer, jablko a promícháme s připraveným dresinkem. Na závěr posypeme vlašskými ořechy. Podáváme s kuřetem a celozrnným pečivem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři