TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zelný salát

Zpět
  • Autor: abari
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Zelí čínské300
Olej olivový30
Mrkev50
Jablko80
Cibule50
Ocet20

Dochucovadla:

sůl, kmín, olej, ocet

Energetická hodnota celkem: 1706 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 15, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 427 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Hlávkové nebo čínské zelí se nakrájí na proužky jako na dušení, dá se do mísy, přistrouhá se mrkev, jablko, přidá 1 červená cibule, osolí, trochu kmínu a lžíce olivového oleje. Nakonec se zalije trochou sladkokyselé vody. Při promíchávání zeleniny s olejem pustí ze zelí šťáva, takže ta voda je jenom na ochucení. Je vhodné napěchovat si ho do skleničky a dát do ledničky. Výborný jako příloha ke každému jídlu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři