- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 3.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Sůl | 1 | 
| Olej řepkový | 15 | 
| Feta | 40 | 
| Vejce celé (syrové) | 165 | 
| Rajčata konzervovaná | 400 | 
| Rajský protlak | 40 | 
| Lilek | 100 | 
| Paprika červená | 150 | 
| Cibule | 80 | 
Dochucovadla:
chilli vločky, římský kmín, čerstvé bylinky (petržel, koriandr)
Energetická hodnota celkem: 2925 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 37, 
                                                        Tuky (g): 41, 
                                                        Sacharidy (g): 46,
                                                        SAFA (g): 18,
                                                        Cukry (g): 34,
                                                        Vláknina (g): 12,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 975 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 13.7, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 6, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji osmahneme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou papriku a lilek a restujeme cca 5 minut. Přidáme chilli vločky, římský kmín a protlak a 2 minuty restujeme. Zalijeme krájenými rajčaty a přidáme cca 2 dcl vody, osolíme a necháme dusit cca 15 minut (tak aby zelenina nebyla rozvařená). V případě potřeby přilijeme vodu. Na povrchu směsi uděláme tři důlky a do každého rozklepneme vejce. Dáme zapéct do trouby (můžeme nechat i na plotně a vejce dodělat pod pokličkou) na cca 10 minut. Ke konci pečení posypeme rozdrobenou fetou. Před podáváním přidáme nakrájené bylinky. Podáváme s celozrnným pečivem. Hmotnost hotového pokrmu 990 g, EH na 100 g = 300 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









