- Autor: Aliwe
- Doba přípravy (min.): 270
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hlíva ústřičná | 600 |
Paprika červená | 450 |
Cibule | 300 |
Brambory (syrové) | 450 |
Česnek | 11 |
Rajský protlak | 140 |
Voda | 1200 |
Máslo přepuštěné Ghí | 25 |
Olej řepkový | 25 |
Dochucovadla:
2 lžíce sladké papriky 1 lžíce gulášové papriky 1 lžička uzené papriky 1/2 lžičky mletého chilli (nebo dle chuti) 1 lžička drceného kmínu 1 lžíce sušené majoránky 1 lžíce sušeného rozmarýnu sůl
Energetická hodnota celkem: 5701 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 70,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1140 kJ
Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 35.2, SAFA (g): 4, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Postup: 1. Vnitřní nádobu hrnce rozpalte na plotně a nalijte do ní olej. Nadrobno nakrájenou cibuli přidejte do hrnce, prosolte a smažte velmi pozvolna dohněda asi 15 minut. 2. Očištěnou hlívu a papriku pokrájejte na proužky, česnek nasekejte najemno a oškrábané brambory nastrouhejte nahrubo. 3. Ve chvíli, kdy je cibulový základ krásně hnědý, přidejte do hrnce i hlívu, papriku a česnek. Pár minut opékejte, přidejte i protlak, koření, ještě trochu soli a bylinky. 4. Směs promíchejte, přidejte cca 1,2l vody a nastrouhané brambory. Znovu promíchejte a přiklopte poklicí. 5. Na hrnci nastavte vyšší stupeň na 4 hodiny. Na závěr můžete dochutit solí, případně zjemnit rostlinnou smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.