TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hlívový guláš v pomalém hrnci

Zpět
  • Autor: Aliwe
  • Doba přípravy (min.): 270
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

2 lžíce sladké papriky 1 lžíce gulášové papriky 1 lžička uzené papriky 1/2 lžičky mletého chilli (nebo dle chuti) 1 lžička drceného kmínu 1 lžíce sušené majoránky 1 lžíce sušeného rozmarýnu sůl

Energetická hodnota celkem: 5701 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 176, SAFA (g): 20, Cukry (g): 70, Vláknina (g): 50, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1140 kJ

Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 35.2, SAFA (g): 4, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Postup: 1. Vnitřní nádobu hrnce rozpalte na plotně a nalijte do ní olej. Nadrobno nakrájenou cibuli přidejte do hrnce, prosolte a smažte velmi pozvolna dohněda asi 15 minut. 2. Očištěnou hlívu a papriku pokrájejte na proužky, česnek nasekejte najemno a oškrábané brambory nastrouhejte nahrubo. 3. Ve chvíli, kdy je cibulový základ krásně hnědý, přidejte do hrnce i hlívu, papriku a česnek. Pár minut opékejte, přidejte i protlak, koření, ještě trochu soli a bylinky. 4. Směs promíchejte, přidejte cca 1,2l vody a nastrouhané brambory. Znovu promíchejte a přiklopte poklicí. 5. Na hrnci nastavte vyšší stupeň na 4 hodiny. Na závěr můžete dochutit solí, případně zjemnit rostlinnou smetanou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři