TOPlist


Kuře na paprice

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Smetana na vaření 10 % tuku průměr25
Mléko polotučné průměr25
Mouka pšeničná hladká10
Cibule15
Olej běžný (průměr)10
Kuře s kůží průměr (syrové bez kostí)150

Energetická hodnota celkem: 2024 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 13 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, paprika mletá

Postup přípravy

Očištěné kuře opláchneme, rozporcujeme, nasekneme v kloubech a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na polovině dávky tuku, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme částí vody a uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme připravené kuře a dusíme doměkka. Potom ho ze základu vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou z druhé poloviny dávky tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, pečlivě rozšleháme a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut. V polovině varu přidáme do omáčky mléko a smetanu, podle potřeby přisolíme, dovaříme a procedíme na porci dušeného kuřete. Omáčku společně s kuřetem znovu krátce podusíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 09. 2017 14:27

Elfka87

Aspoň jednou za měsíc vaříme a je vždy výborná, akorát tedy kure vykostim a z kostí je vyvar což u nás doma vývar každý ocení :)

10. 01. 2012 20:56

jitume

KLASIKA JEN KUŘE UVAŘIM A Z POLOVINY UDĚLÁM POLÉVKU A Z POLOVINY OMÁČKU:-))

10. 01. 2012 20:56

jitume

KLASIKA JEN KUŘE UVAŘIM A Z POLOVINY UDĚLÁM POLÉVKU A Z POLOVINY OMÁČKU:-))

01. 10. 2011 08:09

Marta1

Napište komentář...

02. 09. 2011 13:57

Anna35

:-))) dělám také a výborné :-)))

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma