TOPlist


Polievka z pečenej Hokaido

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Koření průměr5
Jablka120
Bujón průměr (v suchém stavu)10
Zázvor15
Olej palmojádrový, kokosový10
Voda, minerální vody bez příchutě1300
Cibule100
Mrkev150
Hokaido800
Česnek20

Energetická hodnota celkem: 2612 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 117 SAFA (g): 9 Cukry (g): 73 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 435 kJ

Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 19.5 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 12.2 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

kurkuma, bylinková soľ, šalvia, koriander celý, čerstvo mletý v mažiary,

Postup přípravy

Plech vytrieme kokosovým olejom. Poukladáme naň na kocky nakrájanú tekvicu aj so šupou, dva malé jabĺčka, dve mrkvy, 4 strúčiky cesnaku, jednu cibuľku,lístky čerstvej šalvie, čerstvo drtený koriander, trošku kurkumi a dáme piecť do vyhriatej rúry, na miernej teplote, pekne pomaly si tak 45 min. Prichystáme si 1,5L zeleninového vývaru. na kokosovom oleji opečieme menšiu na drobno pokrájanú cibuľku,a asi 3 cm kúsok nadrobno nakrájaného čerstvého zázvoru, pridáme pečenú zeleninu a zalejeme toľko vývarom, aby bola ponorená. Mierne povaríme, rozmixujeme a podľa potreby dolievame bujón. Ochutíme citrónovou šťavou alebo jabĺčkovým octom, himalájskou a bylinkovou soľou a troškou muškátového oriešku. Podávame s opečenými tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom. Dobrú chuť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma