- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Koření průměr | 5 |
Jablka | 120 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 10 |
Zázvor | 15 |
Olej palmojádrový, kokosový | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1300 |
Cibule | 100 |
Mrkev | 150 |
Hokaido | 800 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
kurkuma, bylinková soľ, šalvia, koriander celý, čerstvo mletý v mažiary,
Energetická hodnota celkem: 2612 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 117,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 73,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 435 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 12.2, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Plech vytrieme kokosovým olejom. Poukladáme naň na kocky nakrájanú tekvicu aj so šupou, dva malé jabĺčka, dve mrkvy, 4 strúčiky cesnaku, jednu cibuľku,lístky čerstvej šalvie, čerstvo drtený koriander, trošku kurkumi a dáme piecť do vyhriatej rúry, na miernej teplote, pekne pomaly si tak 45 min. Prichystáme si 1,5L zeleninového vývaru. na kokosovom oleji opečieme menšiu na drobno pokrájanú cibuľku,a asi 3 cm kúsok nadrobno nakrájaného čerstvého zázvoru, pridáme pečenú zeleninu a zalejeme toľko vývarom, aby bola ponorená. Mierne povaríme, rozmixujeme a podľa potreby dolievame bujón. Ochutíme citrónovou šťavou alebo jabĺčkovým octom, himalájskou a bylinkovou soľou a troškou muškátového oriešku. Podávame s opečenými tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom. Dobrú chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.