- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Olej řepkový | 5 | 
| Mrkev | 80 | 
| Bujón průměr (hotový) | 100 | 
| Špagety celozrnné REJ (v suchém stavu) | 280 | 
| Rajčata konzervovaná | 400 | 
| Čedar 45% | 20 | 
| Cibule | 150 | 
| Česnek | 5 | 
| Vejce celé (syrové) | 55 | 
| Hovězí kýta (syrová) | 400 | 
| Knäckebrot Wasa sport | 45 | 
Dochucovadla:
Sůl, pepř, čerstvá bazalka
Energetická hodnota celkem: 8178 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 148, 
                                                        Tuky (g): 35, 
                                                        Sacharidy (g): 253,
                                                        SAFA (g): 15,
                                                        Cukry (g): 35,
                                                        Vláknina (g): 35,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2045 kJ
Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 63.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Masové kuličky: Knäckebrot nadrtíme v robotu a smícháme s namletým masem, strouhaným sýrem, vajíčkem, nasekanou bazalkou, prolisovaným stroužkem česneku a nadrobno nakrájenou cibulí. Dochutíme solí a pepřem. Tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na pečící papír a pečeme cca 30 min na 180 °C. Rajčatová omáčka: Na oleji ve velkém hrnci orestujeme česnek a cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a podusíme do měkka. Poté přidáme rajčata, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Hotové kuličky vmícháme do omáčky a podáváme s celozrnnými těstovinami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









