- Autor: nada
- Porce: 3.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Rýže Basmati (v suchém stavu) | 120 | 
| Fazole (v suchém stavu) | 150 | 
| Cibule | 150 | 
| Pórek | 150 | 
| Paprika bílá | 150 | 
| Olej olivový | 10 | 
| Uzená krkovice | 200 | 
| Voda | 400 | 
| Sůl | 3 | 
Dochucovadla:
Špetka chilli, pepře, tymiánu, lžička octa, sůl
Energetická hodnota celkem: 6485 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 77, 
                                                        Tuky (g): 45, 
                                                        Sacharidy (g): 208,
                                                        SAFA (g): 14,
                                                        Cukry (g): 19,
                                                        Vláknina (g): 32,
                                                        Sůl (g): 9
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2162 kJ
Bílkoviny (g): 25.7, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 69.3, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 10.7, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do 400 ml vody. Nakrájíme na kostičky uzené a vaříme je s fazolemi doměkka (asi 2 hod.). Občas fazole promícháme a v případě potřeby přidáme trochu vody. Zvlášť na oleji lehce orestujeme zeleninu, přidáme k ní sůl a koření, smícháme s fazolemi a uzeným a povaříme do změknutí zeleniny (asi 15 min.). Uzené můžeme nahradit pálivou klobásou, kterou vložíme až k zelenině a uvařeným fazolím. V receptu použijeme červenou cibuli nebo šalotku. Když si celkové ingredience rozdělíme na 3 porce, můžeme si jako přílohu přidat 1/3 varného sáčku rýže a docílíme plnohodnotných bílkovin.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









