- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Batáty | 110 |
| Brambory (syrové) | 70 |
| Celer bulva | 60 |
| Cibule | 35 |
| Mrkev | 100 |
| Olej řepkový | 6 |
| Řepa červená | 90 |
| Tofu uzené průměr | 60 |
Dochucovadla:
chilli, sůl, pepř, libovolné bylinky
Energetická hodnota celkem: 1627 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky, dáme do pekáčku, přidáme olej a ochutíme solí, pepřem a libovolným kořením dle vaší chuti (např. rozmarýnem, chilli). Pečeme na 180°C cca 35 minut. Občas promícháme. 10 minut před koncem pečení přidáme nakrájené tofu. Tento recept má univerzální využití a můžete ho libovolně obměňovat, použijte jakoukoli zeleninu, kterou máte k dispozici. Jen je třeba používat zeleninu podobné tvrdosti a nebo ji přidávat do pekáčku postupně (měkčí zeleninu přidejte později, aby se vám nespálila). Místo tofu můžete také použít například balkánský sýr nebo šmakouna.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






