- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šmakoun uzený | 200 |
Brokolice | 300 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Mouka pohanková | 60 |
Mouka špaldová celozrnná | 60 |
Smetana na vaření 12% | 150 |
Mozzarella Light | 120 |
Brambory pozdní | 480 |
Hořčice plnotučná průměr | 10 |
Dochucovadla:
pažitka, sůl
Energetická hodnota celkem: 7077 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 193,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1769 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 48.3, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na korpus : brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí najemno nastrouháme, přidáme mouky, sůl , 1 vejce a zpracujeme těsto, které vtlačíme do vymazané a vysypané koláčové formy ( ideální je silikonová). Pečeme v předehřáté troubě na 180 st.C cca 15 min. Mezitím si připravíme náplň: brokolici uvaříme do poloměkka, rozmixujeme se šmakounem do hrubší konzistence. Nasypeme na předpečený korpus, zalijeme směsí smetany, vajec a hořčice. Pokladme mozzarelou a pečeme dalších cca 30 minut. Před krájením necháme zchladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.