TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Čokoládovo pomerančový dort z cizrny

Zpět
  • Autor: Margharetka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

do dortu patří třtinový cukr, já sladím jen stévií... kakao přidám dle chuti...

Energetická hodnota celkem: 6252 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 188 SAFA (g): 13 Cukry (g): 69 Vláknina (g): 50 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 782 kJ

Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 23.5 SAFA (g): 1.6 Cukry (g): 8.6 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Cizrnu si přes noc namočím ve vodě, propláchnu a potom uvařím v troše osolené vodě. V mixéru si rozmixuji uvařenou cizrnu spolu s vodou, řepkovým olejem a šťávou z 1. pomeranče co nejvíc dohladka. Směs vyliji do misky a přimíchám do ní ostatní ingredience. Hotové těsto vyliji do pečícím papírem vystlané dortové formy a peču 40-50 min. na 180 stupňů. V mixéru si dohladka romixuji banány, polovinu avokáda a kakao. Hotovou polevu rozetřu na vychladlé těsto a posypu trochou pomerančové kůry..dort dám do ledničky uležet.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři