- Autor: karolinafourova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 5.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Olej řepkový | 15 | 
| Cibulka jarní | 50 | 
| Mrkev | 100 | 
| Paprika červená | 250 | 
| Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 240 | 
| Kukuřice sterilovaná průměr | 200 | 
| Hrášek sterilovaný průměr | 200 | 
| Rýže Basmati (v suchém stavu) | 200 | 
| Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 200 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, kari koření
Energetická hodnota celkem: 9604 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 116, 
                                                        Tuky (g): 27, 
                                                        Sacharidy (g): 393,
                                                        SAFA (g): 11,
                                                        Cukry (g): 49,
                                                        Vláknina (g): 46,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1921 kJ
Bílkoviny (g): 23.2, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 78.6, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 9.2, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Rýži s bulgurem propláchneme a vaříme každé zvlášť podle návodu na obalu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, ochutíme a orestujeme na lžíci oleje dozlatova. Maso dáme na talířek, zakryjeme alobalem a do pánve přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev s jarní cibulkou a necháme jí lehce změknout. Poté přidáme tenké proužky papriky a jako poslední přidáme kukuřici a hrášek. K zelenině přidáme do pánve uvařenou rýži s bulgurem, vmícháme 1/2-1 lžičku kari a kuřecí maso.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









