- Autor: Hanka Malkova
 - Doba přípravy (min.): 20
 - STOB recept
 - Porce: 2.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Voda | 400 | 
| Česnek | 4 | 
| Cibule šalotka | 40 | 
| Créatif Duo Bonduelle zeleninová směs sterilovaná | 260 | 
| Kozí sýr čerstvý 45% | 60 | 
| Olej řepkový | 8 | 
| Uzená kýta | 160 | 
| Vločky ovesné | 120 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželka
Energetická hodnota celkem: 4093 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 58, 
                                                        Tuky (g): 36, 
                                                        Sacharidy (g): 98,
                                                        SAFA (g): 17,
                                                        Cukry (g): 18,
                                                        Vláknina (g): 26,
                                                        Sůl (g): 6
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2047 kJ
Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na pánvi na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme i prolisovaný česnek. Přidáme ovesné vločky a krátce orestujeme, ochutíme solí, pepřem a podlijeme vodou (nebo vývarem) a zvolna povaříme do zhoustnutí. Přidáme pokrájenou šunku (vybereme libovou část) a zeleninovou směs a prohřejeme. Těsně před podáváním přidáme čerstvou petrželku a čerstvý sýr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






