TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Papardelle s jehněčím dýňovým ragú

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

rozmarýn, bobkový list, tymián, pepř

Energetická hodnota celkem: 10033 kJ

Bílkoviny (g): 172, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 290, SAFA (g): 23, Cukry (g): 90, Vláknina (g): 53, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 2007 kJ

Bílkoviny (g): 34.4, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 10.6, Sůl (g): 1.2

Postup přípravy

Dýni si můžeme předem upéct v troubě (stačí jen rozpůlit nebo rozčtvrtit a dát péct na plech) nebo použijeme dýni syrovou. Pečená dýně má ale výraznější chuť a snadněji se krájí. Dýně hokkaido se nemusí loupat, ostatní druhy je třeba oloupat. Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na kostičky nakrájený celer, mrkev a česnek a chvíli restujeme. Poté přidáme mleté maso, bobkový list, pepř, tymián a rozmarýn. Restujeme, dokud není maso trochu opečené, potom přidáme protlak a po chvíli i sekaná rajčata a na kostičky nakrájenou dýni. Osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Na závěr přidáme mražený hrášek, prohřejeme a dle potřeby dochutíme (solí, citronovou šťávou). Podáváme s těstovinami a strouhaným parmezánem, dle chuti ozdobíme čerstvými bylinkami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři