- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 55
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr moučka | 150 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Rum | 20 |
Jablko | 350 |
Mouka pšeničná polohrubá | 350 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 9876 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 468,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 198,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 617 kJ
Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 29.3, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 12.4, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Smícháme moučkový cukr, vejce, prášek do pečiva a olej. Přidáme rum a kakao. Nastrouháme jablka, vymačkáme z nich šťávu a přidáme je spolu s moukou a mlékem do směsi. Můžeme ochutit oříšky, rozinkami nebo pomerančovou kandovanou kůrou. Přendáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 45 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.