- Autor: martashi
 - Doba přípravy (min.): 60
 - Uživatelský recept
 - Porce: 10.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Krůtí prsa bez kůže (syrová) | 600 | 
| Šunka vepřová průměr | 100 | 
| Jihočeská Niva 50% | 80 | 
| Cibule | 300 | 
| Česnek | 50 | 
| Slanina anglická | 80 | 
| Paprika červená | 100 | 
| Paprika zelená | 100 | 
Dochucovadla:
pepř, v případě nutnosti i sůl, ale sýr a šunka jsou slané ažaž
Energetická hodnota celkem: 6425 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 194, 
                                                        Tuky (g): 62, 
                                                        Sacharidy (g): 51,
                                                        SAFA (g): 33,
                                                        Cukry (g): 23,
                                                        Vláknina (g): 11,
                                                        Sůl (g): 8
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 643 kJ
Bílkoviny (g): 19.4, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 5.1, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Krůtí prso rozkrojíme a přes folii rozklepneme do tenčího plátu, postrouháme nivou a šunkou, poklademe kapií nakrájenou na proužky a pevně zarolujeme. Zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny a upečeme navrstvě cibule smíchané s česnekem. Podléváme vývarem z kostí nebo vodou. Po dopečení rozmixujeme výpek se zeleninou a tím ho zahustíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






