- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 32.00
Ingredience
Dochucovadla:
Perníkové koření
Energetická hodnota celkem: 21926 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 272,
Sacharidy (g): 619,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 236,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 685 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 19.3, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 7.4, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Smícháme mouku, cukr, pudinkový prášek (vanilkový, kakaový), kypřicí prášek do pečiva a kakao. Zaděláme vlažným mlékem s rozpuštěným medem, rumem, olejem, vejcem. Přidáme směs perníkové koření. Promícháme a přidáme rozinky nebo rybíz (lze použít i mražený) a ořechy. Pečeme ve formě vytřené tukem a vysypané moukou zvolna asi 40 minut. Hotový vychladlý perník můžeme potřít polevou. Povrch lze posypat drcenými ořechy, kokosem, mandlovým lupínky atd. Perník lze také podélně rozkrojit a namazat marmeládou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.