TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rychlý domácí pernik

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 32.00

Ingredience

Dochucovadla:

Perníkové koření

Energetická hodnota celkem: 21926 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 272, Sacharidy (g): 619, SAFA (g): 28, Cukry (g): 236, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 685 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 19.3, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 7.4, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Smícháme mouku, cukr, pudinkový prášek (vanilkový, kakaový), kypřicí prášek do pečiva a kakao. Zaděláme vlažným mlékem s rozpuštěným medem, rumem, olejem, vejcem. Přidáme směs perníkové koření. Promícháme a přidáme rozinky nebo rybíz (lze použít i mražený) a ořechy. Pečeme ve formě vytřené tukem a vysypané moukou zvolna asi 40 minut. Hotový vychladlý perník můžeme potřít polevou. Povrch lze posypat drcenými ořechy, kokosem, mandlovým lupínky atd. Perník lze také podélně rozkrojit a namazat marmeládou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři