TOPlist


Databáze potravin

Med včelí

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1390 kJ
  • Bílkoviny: 0.3 g
  • Tuky: 0 g
  • Sacharidy: 81.7 g
  • SAFA: 0 g
  • Cukry: 79 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0 g
Med je směsí glukosy, fruktosy a dále malého množství aminokyselin, vitaminů a minerálních látek. Obsah těchto látek je však vzhledem ke zkonzumovanému množství téměř zanedbatelný. Díky vyššímu obsahu vody je energetická hodnota nižší než u cukru. Výhodou medu jsou zejména jeho senzorické vlastnosti. Nutriční hodnota medu je často nadhodnocována a prakticky se významně neliší od běžného cukru, proto není vhodné ho při redukční dietě konzumovat ve větším množství.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma