TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Med včelí
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1390 kJ
Bílkoviny: 0.3 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 79 g
Sacharidy: 81.7 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0 g

Med je směsí glukosy, fruktosy a dále malého množství aminokyselin, vitaminů a minerálních látek. Obsah těchto látek je však vzhledem ke zkonzumovanému množství téměř zanedbatelný. Díky vyššímu obsahu vody je energetická hodnota nižší než u cukru. Výhodou medu jsou zejména jeho senzorické vlastnosti. Nutriční hodnota medu je často nadhodnocována a prakticky se významně neliší od běžného cukru, proto není vhodné ho při redukční dietě konzumovat ve větším množství.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři